За клиенти НА ЕДРО

Биониа ЕООД предлага на производители и дистрибутори от фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост, следните продукти:

Yestimun® БЕТА-ГЛЮКАН

 • Yestimun® запазена марка на немския производител Leiber GmBh за бета-глюкан.
 • Yestimun® е 100% натурален продукт, произведен от премиум бирена мая, добита от ечемичен малц, хмел и вода без добавени други суровини и химикали;
 • Yestimun® е произведен в Германия с гаранция за качество от Райнхайтсгебот – Закон за чистотата на бирата от 23 април 1516 г., регламентиращ производството и търговията с бира в Бавария;
 • Yestimun® е с мин.85% степен на чистота, постигната чрез иновативна технология без да се използват агресивни химикали;
 • Yestimun® бета-глюкан е естествен и ефективен висококачествен продукт за имунна защита. Това се доказва от резултатите от няколко клинични проучвания, показващи значително намаляване на често срещаните настинки през зимата.
 • Yestimun® е светло бежов фин прах, който е чист и неутрален на вкус и мирис. Следователно, диспергиращата се съставка може лесно да бъде добавена към различни продуктови формули, включително течни приложения. Има голямо разнообразие от възможни формати на приложение, като съставка във функционални храни и като хранителна добавка като: млечни продукти и растителни млека, други напитки и сокове, барчета, таблетки и капсули, както и в комбинация с витамини и минерали.

InterYeast® БИРЕНА МАЯ

 • InterYeast® e запазената марка на немския производител Leiber GmBh за бирена мая. InterYeast® бирена мая е висококачествен продукт произведен от ечемичен малц, хмел и вода без добавени други суровини и химикали. Използва се за съставка във функционални храни и като хранителна добавка.
 • InterYeast® Vital D-TG: Натурално-горчив вкус бирена мая, сушена по метода “roller-dried“. Гранулиран вид, използван за компресиране на таблетки.
 • InterYeast® Vital DCW: Бирена мая с отстранен горчив вкус, сушена по метода “roller-dried“. Използва се като съставка във функционални храни или като хранителна добавка.
 • InterYeast®Vital D CW-TG: Бирена мая с отстранен горчив вкус, сушена по метода “roller-dried“. Гранулиран вид, използван за компресиране на таблетки.
 • InterYeast® Vital S: Натурално-горчив вкус бирена мая, сушена по метода “spray-dried“. Използва се като съставка във функционални храни или като хранителна добавка.
 • InterYeast® Vital S CW: Бирена мая с отстранен горчив вкус, сушена по метода “spray-dried“. Използва се като съставка във функционални храни или като хранителна добавка.
 • InterYeast® Vital Flakes: Бирена мая на люспи с отстранен горчив вкус, сушена по метода “roller-dried“. Използва се като съставка във функционални храни или като хранителна добавка.

Биониа ЕООД е ексклузивен представител на Leiber GmbH за България!

Engevita® ХРАНИТЕЛНА МАЯ

 • Engevita® е запазена марка хранителна мая, гаранция за качество в цял свят. Хранителната мая предлагана от Биониа е с най-високото качество произведено досега на пазара, съдържа витамин В12, както и целият витамин В комплекс. Хранителната мая се предлага на люспи и е подходяща за влагане в храни, овкусяване на ястия, приготвяне на храна за специфични диетологични нужди (веган, вегетарианска, протеинова и др.).
 • Отличава се с висока био-усвояемост!

Биониа ЕООД е официален представител на Engevita® за България!

Биониа ШИПКА, серияПроизведено от ПРИРОДАТА.®“

 • Биониа Шипка (Rosa Canina L.) на пердушини е старателно почистена, изсушена и ситно смляна българска шипка. Шипката е натурален източник на витамините А, К, Е и С, пектин и флавоноиди. НЕ съдържа консерванти и синтетични добавки. Лабораторно тествана.
 • Биониа Шипка цяла – цяла шипка, сушена. Произход България.

Биониа БЪЗАК, серияПроизведено от ПРИРОДАТА.®“

 • Биониа Бъзак (Sambucus ebulus) на пердушини е старателно почистен и изсушен български бъзак. Бъзакът е натурален източник на флавоноиди, т.нар. витамин Р, както и витамините А, К, Е. НЕ съдържа консерванти, синтетични добавки и няма наличие на тежки метали. Лабораторно тестван.
 • Произход България.

Биониа СУРОВ ГРАХОВ ПРОТЕИН, серия „Произведено от ПРИРОДАТА.®

 • Pisum sativum L.е 100% суров натурален грахов протеин от жълт грах. Съдържа 80% белтъчини, 18 аминокиселини – доставя висококачествен лесно усвоим протеин на организма. Балансиран аминокиселинен профил. Високо съдържание на фибри. НЕ съдържа глутен. Веган. Без ГМО. НЕ съдържа вредни и/или токсични субстанции. Без химическа намеса в процеса на производство. Подходящ за деца и възрастни, за подсилване на организма, за спортисти и хора подложени на хранителни режими за редукция на теглото, вегани и вегетарианци. Идеален за приготвяне на домашни протеинови барчета, протеинови шейкове, бисквитки, хрупкави предястия, паста, супи и др. Може да се добави към брашно, топли напитки или шейкове и др.

Биониа БИО ГРАХОВ ПРОТЕИН

 • Pisum sativum L.е органичен грахов протеин от жълт грах на прах. Съдържа 85% лесно усвоими протеини, 18 аминокиселини, 0% захари. НЕ съдържа глутен. БЕЗ алергени. Веган. Жълтият грах (Pisum sativum) е растение от семейство бобови с мек приятен вкус.
 • Действа благоприятно: при специфични диетологични нужди, за оптимално телесно тегло, при силно физическо натоварване и спортисти. Подходящ за деца и възрастни, и за подсилване на организма. Идеален за приготвяне на протеинови барчета и шейкове, хрупкави предястия, може да се добави към брашно, топли напитки и др. Комбинира се добре с ядки, зеленчуци, зърнени храни и др. Не се складира в тялото под формата на мазнина. Произход: суровина от САЩ и Канада, произведено в Китай. Продукт с гарантирано качество. Да се съхранява на сухо и хладно място при стайна температура.

Биониа БИО ЛУПИН ПРОТЕИН

 • 100% био лупин протеин от растението лупина. Съдържа 40% протеини, 35% фибри, мек приятен вкус. БЕЗ ГМО. Веган. Лупината е многогодишно тревисто растение от семейство бобови с мек приятен вкус.
 • Действа благоприятно: при специфични диетологични нужди, при силно физическо натоварване и спортисти. Подходящ за деца и възрастни, и за подсилване на организма. Идеален за приготвяне на протеинови барчета и шейкове, хляб, бисквитки, сурови бонбони и др. Комбинира се добре с ядки, зеленчуци, плодове и др. Оцветява храната в яйчено-жълт цвят. Произход: суровина извън ЕС, произведено в ЕС. Продукт с гарантирано качество. Да се съхранява на сухо и хладно място, при стайна температура.

Биониа БИО КОНОПЕН ПРОТЕИН

 • 100% органичен конопен протеин със сиво-зеленикав цвят. Конопеният протеин е извлечен от семената на растението коноп. Съдържа 50% протеини, 18 аминокиселини, 8% Омега 3 & омега 6, 20% фибри, желязо, магнезий, цинк. БЕЗ консерванти. Веган. БЕЗ алергени.
 • Действа благоприятно: при силно физическо натоварване и спортисти, при периоди на пости и вегански стил на хранене. Подходящ за подсилване на организма. Идеален за приготвяне на протеинови барчета и шейкове, хрупкави предястия, може да се добави към ястия, супи и др. Комбинира се добре с ядки, зеленчуци, зърнени храни и др. Произход: цели конопени семена от Китай и производство в ЕС. Продукт с гарантирано качество. Да се съхранява на сухо и хладно място до 18°C без пряка слънчева светлина.

Биониа БИО КАКАО

 • Theobroma cacao l. е 100% сурово органично какао на прах от вида „criollo“. Съдържа: желязо, магнезий, фосфор, цинк, мед, манган, калий, калций, селен,32% натурални фибри. Специфичният процес на производство запазва значителна част от хранителната стойност на какаовите зърна без добавки. НЕ съдържа глутен. БЕЗ алергени. Веган.
 • Действа благоприятно: на кръвоносната система, при концентрация на свободни радикали, на емоционалното състояние. Подходящо за деца и възрастни. Идеално за приготвяне на десерти, шейкове, сурови сладкиши, торти и др. Характерен какаов вкус. Комбинира се добре с ядки и ядкови млека, плодове и др. Произход: Перу. Продукт с гарантирано качество. Да се съхранява на сухо и хладно място, при стайна температура.

Биониа БИО МАКА

 • Lepidium peruvianum е 100% сурова органична мака на прах. Мака е малък кореноплоден зеленчук отглеждан на над 3500 м надморска височина. Наречена „суперхрана на Андите“ маката е популярна сред местното население на перуанските Анди. Съдържа калций, мед, желязо, калий, цинк, витамин В2, витамин В6, витамин С. НЕ съдържа глутен. БЕЗ алергени. Веган.
 • Действа благоприятно: на хормоналния баланс, като адаптоген, на ендокринната система. Подходяща за деца и възрастни. Идеалнa за приготвяне на десерти, напитки, сурови сладкиши, сладолед и др. Мака има леко малцов вкус с карамелен нюанс. Комбинира се добре с какао, ядки и ядкови млека, плодове и др. Произход: Перу. Продукт с гарантирано качество. Да се съхранява на сухо и хладно място, при стайна температура.

Биониа БИО КОКОСОВА ЗАХАР

 • 100% органичнa кокосова захар. Мек процес на производство от кокосови палми. Съдържа желязо. НЕ съдържа глутен. БЕЗ алергени. Веган. НИСЪК гликемичен индекс – 35.
 • Действа благоприятно: при необходимост от храни с нисък гликемичен индекс, на емоционалното състояние. Подходяща за деца и възрастни. Идеална за овкусяване на кафе, чай, десерти, печива и др. Сладък карамелен вкус. Произход: Индонезия. Продукт с гарантирано качество. Да се съхранява на сухо и хладно място, при стайна температура.

Nomad nutri drink БИО НАПИТКА

 • Nomad nutri drink са 100% натурални био протеинови напитки в три вкуса какао, кафе и карамел. Създадени са за всички, които ценят качествената храна, но са в постоянно движение и имат нужда от бързо решение – т.нар. съвременни номади! Напитките са леки, удобни за носене в дамска чанта, раница или дори в джоб. Разтварят във вода или мляко по избор: ядково, соево или прясно. НЕ съдържат консерванти, пълнители, антислепители или всякакъв вид химически добавки. Съдържат САМО и единствено натурални, природни съставки като какао, мака, мескит, кафе Арабика, Бурбонска ванилия, и др. Могат да бъдат използвани като напитка или лека закуска.
 • NOMAD nutri drinк– БИО ПРОТЕИНОВА напитка КАФЕ. Съдържа само продукти „Произведено от ПРИРОДАТА“: сушено чрез замразяване Арабика кафе, гуарана, чист лупин протеин, сурова нерафинирана кокосова захар, джинджифил. Без мазнини! Съдържа протеин! Идеална за всички, които са в постоянно движение и държат на качеството на храната! 16 g ℮
 • NOMAD nutri drink – БИО ПРОТЕИНОВА напитка КАКАО. Съдържа само продукти „Произведено от ПРИРОДАТА“: сурово какао, сурови ферментирали какаови зърна, чист лупин протеин, нерафинирана кокосова захар, Бурбонска ванилия, джинджифил. Съдържа на протеин! Идеална за всички, които са в постоянно движение и държат на качеството на храната! 29 g ℮
 • NOMAD nutri drink – БИО ПРОТЕИНОВА напитка КАРАМЕЛ. Съдържа само продукти „Произведено от ПРИРОДАТА“: мака, мескит, чист лупин протеин, нерафинирана кокосова захар, Бурбонска ванилия, портокалови корички, джинджифил. Високо съдържание на протеин! Идеална за всички, които са в постоянно движение и държат на качеството на храната! 24 g ℮
 • Повече информация на www.nomaddrinks.com

 

Nomad nutri food БИО ХАЛВА

 • Nomad nutri food e био пълнозърнеста сусамова халва в два варианта: натурална и с какаови парченца. Създадена е за всички, които ценят качествената храна, но са в постоянно движение и имат нужда от бързо решение – т.нар. съвременни номади!
 • Халвичките се приготвят по традиционна българска рецепта с качествени био продукти. Tе са леки, удобни за носене в дамска чанта или раница и доставят енергия и вкусова наслада на небцето. НЕ съдържат консерванти, пълнители, антислепители или всякакъв вид химически добавки. Съдържат САМО и единствено натурални, природни съставки като пълнозърнест сусам, какаови парченца и българската билка чувен. Могат да бъдат използвани като лека закуска или на чаша чай или кафе.
 • NOMAD nutri food – БИО СУСАМОВА халва НАТУРАЛНА. Вкусна българска пълнозърнеста сусамова халва. Съдържа само продукти „Произведено от ПРИРОДАТА“:био пълнозърнест сусамов тахан, био нерафинирана тръстикова захар, био слънчогледов лецитин, чувен Chenopodium bоnushеnriсus L. Произведено в България по традиционна рецепта! 50 g
 • NOMAD nutri food – БИО СУСАМОВА халва с КАКАО. Вкусна българска пълнозърнеста сусамова халва с какаови парченца. Съдържа само продукти „Произведено от ПРИРОДАТА“:био пълнозърнест сусамов тахан, био нерафинирана тръстикова захар, био какаови парченца, био слънчогледов лецитин, чувен Chenopodium bоnushеnriсus L. Произведено в България по традиционна рецепта! 50 g ℮
 • Повече информация на www.nomadnutri.com

 

Контакти:

info@bionia.bg

+359 884455123

error: Content is protected !!