Рецепти с какао и рожков

Рецепта за какаов шейк  

Фурмите се обелват и почистват от костилки. Всички съставки се смилат в блендер до получаване на гладка напитка.

Рецепта: Биониа

Рецепта за домашен топъл шоколад 

Всички сухи съставки се слагат в чаша и се разбъркват. Млякото се затопля до желаната температура и се добавя в чашата към сухите съставки. Всичко се разбърква добре и се пие с наслада.

Рецепта: Биониа

Рецепта за домашни бонбони 

Продуктите се изсипват в блендер. Пасират се няколко минути, до получаване на смес, наподобяваща тесто. От полученото тесто се оформят топчета. Поставят се в хладилник за няколко часа, докато стегнат. Не се пекат.

Рецепта: Биониа

Рецепта за суров домашен шоколад 

Маслата се разтопяват на водна баня. Фурмите се обелват и изчистват от костилки. Всички съставки се смилат в блендер до получаване на гладка смес. Може да се остави да стегне в хладилник или се консумира веднага.

Рецепта: Биониа

*Защо да предпочете суров непечен рожков, вижте тук Сладко, подходящо за деца и набавя калций – запознайте се с рожков

Вкусни сурови кремчета – подходящи и за деца 

Шоколадово кремче:

Всички съставки без бадемите се пасират до получаването на фин крем. Отгоре се поръсва със смлените бадеми.

Плодово кремче:

  • ½ авокадо
  • 1 банан
  • Щипка Бурбонска ванилия
  • Щипка джинджифил – по желание
  • Горски плодове по избор
  • Кокосови стърготини

Авокадото, банана, ванилията и джинджифила се пасират до получаването на фин крем. Отгоре се поръсва с горските плодове и кокосовите стърготини.

Рецепта: Биониа

Рецепта за крем-тирамису Биониа крем-тирамису с какао

Фурмите се обелват, изчистват от костилки и се нарязват по ширината с нож. Яйцата се измиват старателно с препарат за миене и абразивна гъбичка. Жълтъците се отделят от белтъците и заедно с фурмите се разбиват с миксер до получването на пухкав крем. Към него се прибавя маскарпонето и се разбърква внимателно. Така полученото кремче се разпределя в купички и се прибира в хладилник. По желание на дъното на купичките може да се сложи начупена шоколадова бисквитка. Непосредствено преди консумация се поръсва с какао.

Рецепта: Биониа

Бананово брауни 

Бананите се намачкват и се смесват с всички останали съставки, след което се пекат във форма по избор, намазана с разтопено кокосово масло  😊.

Рецепта: Полина Петкова

Веган брауни

По желание:

  • 200 г смлени ядки
  • шоколад нарязан на ситно в готовата смес
  • щипка сода

Пече се около 30-40 минути на 120 градуса.

Рецепта: Димо Добрев

Курабийки за деца само с 3 съставки Биониа какаови бисквитки

  • 1 чаена чаша пълнозърнести овесени ядки
  • 2 добре узрели банана – намачкани
  • 2-3 с.л. суров рожков или какао

По желание можете да добавите студенопресовано кокосово масло за страхотен кокосов аромат и/или сушени плодове. Разбира се, всичко трябва да е съобразено с възрастта и предпочитанията на детето.

Смесвате намачкания банан, овесените ядки и рожкова в купа. Оформяте малки топчици, които сплесквате и поставяте в тава, предварително постлана с хартия за печене. Печете 15 мин. на 180°C във фурната и оставяте да изстинат преди сервиране.

Рецепта: www.morkov.bg

Всички съставки отбелязани със *  можете da закупите директно от тук МАГАЗИН

error: Content is protected !!