Рецепти с протеини

Zelenchukov sandvi4_Bionia_1

Рецепта за ванилов шейк  

Всички съставки се смилат в блендер до получаване на гладка напитка.

Рецепта: Биониа

 

Рецепта за зелено конопено смути

Необходими продукти:

Начин на приготвяне: Всички съставки се смилат в блендер до получаването на кремоообразна консистенция. Добър апетит!

Рецепта: Биониа

 

Рецепта за зеленчуков бургер (без глутен)

Продукти за блатовете:

  • 1 средно-голяма тиквичка
  • 1 чаша грах замразен или пресен грах
  • 2 яйца
  • 1/4 чаша царевично брашно
  • 1/4 чаша соев или грахов протеин
  • 2 стръка зелен лук или 1 глава кромид лук
  • 1 супена лъжица ситно нарязана мента
  • 40-50g козе или краве сирене
  • сок от 1/4 лимон
  • черен пипер
  • краве масло

Продукти за плънката:

  • козе или краве сирене
  • домати
  • листа от пресен киселец или друго зеленолистно

Начин на приготвяне:

  1. Сварете граха на пара.
  2. Рендосайте тиквичката на дребно и отцедете течността й. Отделно рендосайте и главата кромид лук без да я отцеждате. Ако ползвате пресен лук, го нарежете на дребно.
  3. Намачкайте или рендосайте сиренето.
  4. Пресейте брашното и протеина.
  5. В голяма купа разбийте заедно брашното, протеина и яйцата до гладкост.
  6. Добавете останалите съставки, без маслото, и разбъркайте добре, за да комбинирате.
  7. Загрейте тиган с незалепващо покритие (препоръчително керамичен) върху котлон на средна до слаба топлина.
  8. На части се запичат кръгчета от тестото в тигана като се запечатват за две-три минути от всяка страна или до златисто кафяво.
  9. Веднага след изваждане се намазват с маслото докато са топли, за да поемат.
  10. Подреждате бургера като редувате: блат-сирене-домат-зеленолистно

Рецептата е подходяща и за кутия с обяд за училище или пикник.

Рецепта: Биониа

 

Рецепта за лесна тортила
Необходими продукти:

  • 4 с.л. лупин протеин
  • ½ ч.ч. соево, кокосово или друго мляко
  • 1 яйце
  • щипка калиева сол
  • малко кокосово масло

Начин на приготвяне: първо разбийте яйцето. След това последователно добавяйте протеина, млякото и солта. Оставете сместа да почине и загрейте керамичен тиган. Намажете с малко кокосово масло и запечете тортилата от двете страни. Пригответе плънка със зеленчуци и авокадо по ваш избор. Добър апетит!

Рецепта: Биониа

 

Рецепта за лупинов сос
Необходими продукти:

  • 1 с.л. лупин протеин
  • 1 суров жълтък
  • 1 с.л. смлени ядки
  • сок от селъри/лимон на вкус
  • подправки

Начин на приготвяне: всички продукти се смесват и разбъркват добре. Гъстота зависи от начина на приложение. Използвайте за овкусяване на зеленчуковата тортила.

Рецепта: Биониа

 

Рецепта за сладки трюфели
Необходими продукти:

Начин на приготвяне: всички продукти се смесват и разбъркват добре. От сместа се оформят топчета, които по желание се овалват в какао на прах, кокосови стърготини или смлени ядки.

Рецепта: Биониа

 

Рецепта за зеленчуково-протеинов бар:
Необходими продукти:

Начин на приготвяне: морковите, карфиола и спанака се смилат в чопър. Кокосовото масло се разтопява на водна баня и заедно с останалите съставки се добавя в чопъра при зеленчуците и се смила. От готовата смес се оформят правоъгълничета, които се слагат в хладилник да стегнат. Добър апетит!

Рецепта: Биониа

 

Рецепта за протеинови питки

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч. бадемово или безглутеново брашно
  • ½ ч.ч. Биониа био грахов протеин
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 1 ч.ч. сок от селъри
  • 1 ч.ч. пълномаслено кисело мляко
  • 2-3 яйца
  • 1 с.л. ябълков оцет
  • краве масло

Начин на приготвяне: сухите съставки се разбъркват добре. Към тях се добавят останалите: сокът от селъри, киселото мляко, яйцата и оцета, и се разбъркват добре. Сместа се пече разстлана в тава или изсипва във форма за хляб и се пече на умерена фурна с вентилатор. Веднага след изваждане от фурната се намазва с маслото. Нарязва се на формички по желание.

error: Content is protected !!