Биониа Бирена мая на люспи

БИОНИА БИРЕНА МАЯ на люспи
Биониа Бирена мая се произвежда от бирени дрожди (100% Saccharomyces cerevisiae), добити само от естествени продукти малц, хмел и вода. Всички продукти са с гарантиран статус „без ГМО“ (без Генно Модифицирани Продукти).
Бирените дрожди са едноклетъчни еукаритони микроорганизми. Думата “Saccharomyces” произлиза от старогръцки и означава “сладка плесен”. Те превъзхождат другите видове дрожди по количеството съдържащи се в тях витамини и минерали и поради това спадат към т.нар. „благородни“ микроорганизми.

  • Витамин B комплекс

Биониа Бирена мая е 100% натурален продукт без добавки. Тя съдържа повече витамини от група B от всеки друг природен хранителен продукт:
Витамини:*
Витамин В₁ (Thiamine) 7 мг/100г
Витамин В₂ (Riboflavin) 3.2 мг/100г
Витамин В₃ (Niacin) 43 мг/100г
Витамин B₅ (Pantothenic acid) 3 мг/100г
Витамин В₆ (Pyridoxine) 1.6 мг/100г
Витамин B₉ (Folic acid) 800 мкг/100г
Витамин B₁₂ (Cyanocobal.) 2.1 мкг/100г
*усреднен анализ, тъй като съдържанието варира типично за натуралните продукти.

  • Минерали

Съдържанието на Биониа Бирена мая е в естествената си комбинация от минерали и микроелементи:
Калций 280 мг/100г
Калий 1 800 мг/100г
Фосфор 1 100 мг/100г
Желязо 7 мг/100г
Мед 500 мкг/100г
Манган 700 мкг/100г
Цинк 5 мг/100г
Натрий 0.05 г/100г

  • Хранителни стойности

Биониа Бирена мая има естествен органичен произход и снабдява тялото с допълнителни количества протеини, фибри и енергия. Това е особено ценно, както за вегани и вегетарианци, които се стремят към изцяло органично хранене, така и за спортуващи:

Енергия в кджл 1 180 /100г
Енергия в ккал 280 /100г
Протеини 41.8 г/100г
Мазнини 1.9 г/100г
Въглехидрати 23.1 г/100г
Фибри 21.2 г/100г

Биониа Бирена мая на люспи НЕ съдържа пълнители и слепители. Тези добавки са необходими за оформянето на активното вещество в таблетна форма, дразнят лигавицата на стомаха, възможно е да причинят алергии и непоносимост към продукта. Затова Биониа Бирена мая се предлага в една от възможно най-чистите форми – на люспи.

Бирената мая представлява универсална хранителна добавка с разнообразни приложения. Тя оказва благоприятен ефект за поддържане състоянието на кожата, косата и ноктите, тя е помощно средство при множество ежедневни проблеми, като диария и запек, има положително въздействие при стомашно-чревни заболявания, хемороиди, раздразнен стомах и други като същевременно повишава имунитета и спомага за доброто функциониране на нервната система. Подходяща е както за вегетарианци и спортисти, поради богатото си съдържание на витамини и белтъчини (40%), така и за хора спазващи диета заради много ниското съдържание на мазнини (2%).

Повече за благоприятния ефект при консумацията на бирена мая можете да намерите тук.

 

1 Comment

  1. Julia

    Ърл Миндъл, Доктор по фармация, в книгата си „Библия на Витамините“ препоръчва бирената мая като един от основните естествени източници на витамин B комплекс!

    Reply

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!

Статията на БИОНИА Ви харесва?

Абонирайте се за нас сега и ще получaвате всички актуални и полезни материали директно на мейла си. Без спам!!!АБОНИРАЙ СЕ ТУК