БИОНИА БИРЕНА МАЯ на люспи и стомашно-чревният тракт

Биониа Бирена мая на люспи оказва благоприятно въздействие върху стомашно-чревния тракт и може да се използва като превантивно средство или помощник при неразположения, защото:

БИРЕНИТЕ ДРОЖДИ: Биониа Бирена мая се произвежда от бирени дрожди (100% Saccharomyces cerevisiae), добити само от естествени продукти малц, хмел и вода. Те имат здравни ползи за човека, тъй като съдържат „добри“ бактерии за доброто състояние на чревната флора и същевременно възпират повишаването на „лошите“ микроорганизми.

ФИБРИТЕ В БИРЕНАТА МАЯ: Биониа Бирена мая съдържа 21.2 г/100г фибри и оказва благоприятно въздействие за обмяната на веществата в организма. Фибрите помагат за здравето на храносмилателната система, защото регулират дейността ù:

  • От една страна действат като пробиотици. Засилват производството на чревни ензими и имат антибактериално действие върху червата, с което се обяснява положителният ефект при диария (стомашни разстройства).
  • От друга страна стимулират перисталтиката. Фибрите преминават през организма без да се разтварят, прочистват го от вредните вещества и ускоряват придвижването на храната в организма. Така предотвратяват запека и осигуряват нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт.

 

ПРОТЕИНИТЕ В БИРЕНАТА МАЯ: Благодарение на богатото си съдържание на протеини (41.8 г/100г) и фибри (21.2 г/100г) Биониа Бирена мая може да е помощник за отслабването. Протеините осигуряват повече енергия на тялото, а в комбинация с фибрите създават усещане за ситост.  При прием половин час преди хранене бирената мая има диетично действие, създава едно приятно  чувство на ситост, което трае дълго време, води до по-малък прием на калории от храната и предотвратява преяждането.

ВИТАМИН B в БИРЕНАТА МАЯ: Биониа Бирена мая съдържа всички витамини от група В (В₁, В₂, В₃, B₅, В₆, B₉, B₁₂) в естествената си комбинация от незаменими аминокиселини и минерали (калций, калий, фосфор, желязо, манган, цинк и др). Витамин B комплекс подпомага храносмилането, способства за оползотворяването на мазнините, въглехидратите и белтъчините и изпълва организма с енергия. Недостигът на един от витамините В, обикновено води до лоша усвояемост и недостиг на друг и затова е нужно да се вземат заедно и балансирано. В това отношение бирената мая е позната от дълги времена като прекрасен източник на всички витамини от група В:

  • В₁ (тиамин) и В₆ (пиридоксин) – Действат като естествени диуретици и облекчават гаденето.
  • В₃ (ниацин) – Помага за метаболизирането на мазнините и способства за доброто състояние на храносмилателната система. Помага при диария.
  • B₅ (пантотенова киселина) – Много важен за преобразуването на мазнините и захарите в енергия. Бори се срещу инфекциите като укрепва антителата. Намалява отрицателните и токсични ефекти на много антибиотици.
  • Витамин B₉ (фолиева киселина) – Важен за образуването на червените кръвни телца. Важен за образуването на нуклеиновите киселини (РНК И ДНК). Важен за делението на клетките.

 

БИРЕНАТА МАЯ НА ЛЮСПИ: Биониа Бирена мая на люспи НЕ съдържа пълнители и слепители. Тези добавки са необходими за оформянето на активното вещество в таблетна форма, дразнят лигавицата на стомаха, възможно е да причинят алергии и непоносимост към продукта. Затова Биониа Бирена мая се предлага в една от възможно най-чистите форми – на люспи.

Бирената мая представлява универсална хранителна добавка с разнообразни приложения. Тя е ценно помощно средство за множество ежедневни проблеми, като диария и запек, има благоприятен ефект при стомашно-чревни заболявания, хемороиди, раздразнен стомах и други като същевременно повишава имунитета. Подходяща е както за вегетарианци и спортисти, поради богатото си съдържание на витамини и белтъчини (40%), така и за хора спазващи диета заради много ниското съдържание на мазнини (2%).

И все пак когато имате стомашно-чревни разстройства най-важно е да осигурите достатъчно течности на организма и да възстановите електролитния баланс. Пийте вода, вода с лимон, вода с разтворена 1 с.л. бирена мая на люспи (за деца 1 ч.л.) и билков чай. Най-застрашени от обезводняване са малките деца, хората с хронични болести, бременните и възрастните.

Bionia kids&beach

Най-доброто лечение е превенцията! За да се предпазите от инфекции на стомашно-чревната система пазете добра хигиена, мийте ръцете си преди хранене, почиствайте и дезинфекцирайте повърхностите, на които обработвате храни, измивайте всички храни добре на течаща вода, пийте вода само от сигурни водоизточници, не консумирайте храни с изтекъл срок на годност, които не са били съхранявани добре или които съдържат яйца и не са изядени веднага.

Екипът на Биониа ви пожелава приятно и здраво лято!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!

Статията на БИОНИА Ви харесва?

Абонирайте се за нас сега и ще получaвате всички актуални и полезни материали директно на мейла си. Без спам!!!АБОНИРАЙ СЕ ТУК