Биониа Арония е с гарантиран български произход и качество. Използвани са само ситно смляни парченца от цял плод арония – пердушини, изсушени по специална технология за по-лесна консумация и дълготрайно съхранение.
Как да я приготвим и препоръчителен прием: 3 с.л. дневно с кисело мляко, шейк, фреш, разтворена в студена вода или като запарка с гореща вода. Подходяща за овкусяване и на сладки, кексове, мъфини и други десерти.
В плодовете арония природата е вложила рекордно голямо количество полифенолни съединения (флавоноиди, процианидини, антоцианини и фенолни киселини), познати още като витамин Р. Това са едни от най-силните антиоксиданти в природата и те нямат изкуствен заместител! Изключително важна особеност на аронията е комбинираното съдържание на много минерали и витамини (К, Е, А и др.), което усилва биологичното им действие. Плодовете на арония са източник на фруктоза и глюкоза, сорбитол, пектин, органични киселини и др. Особено типична характеристика е и съдържанието на танини, което предпазва аронията от вредители и не налага обработването ù с химически вещества.
Арония – препоръчителен прием – 3 с.л. дневно (1 с.л.= 5 g)
В дн.доза 3 с.л.~15 g / за 100 g
Общи феноли 429 mg / 2,86 g
Нефлав. фенолни съед. 44 mg / 0,29 g
Биофлавоноиди 241 mg / 1,61 g
Вит.А (β-каротин) 1 158 µg RE / 7 720 µg RE
Вит.Е 1,89 mg алфа-ТЕ / 12,60 mg алфа-ТЕ
Вит.К 49 µg / 325 µg
Биониа Арония е 100% натурален продукт, поради което посочените стойности на витамини и минерали е възможно да варират. Като поливитаминозен продукт аронията се използва като хранителна добавка към дневното меню и не е заместител на разнообразното хранене. Съдържа <1% натурален карамфил.
Витамините от натурални продукти се усвояват лесно и пълноценно от организма, предозиране не е възможно и нямат странични ефекти. Аронията в изсушен вид не изисква специфични методи на съхранение – тя е лесна и удобна за употреба през цялата година!
Аронията е подходяща за диабетици, работещи дълго време пред компютър, разтоварващи и пречистващи организма диети, както и за всички възрасти.
ПОЛЗИ
Аронията има силен антиоксидантен ефект. Комбинацията от полифенолни съединения с витамините Е, А и С предотвратяват образуването на свободни радикали, улавят съществуващите и помагат за тяхната редукция.
Арония повлиява положително метаболитните процеси: катаболизъм – разграждане на органична материя при храносмилането, и анаболизъм – синтез на жизненоважни компоненти като аминокиселини, нуклеинови киселини, въглехидрати, липиди и др.
Арония повлиява благоприятно бъбречната дейност, черния и белия дроб, функциите на централната нервна система. Тя поддържа и други органи като: стомашната мукоза, тънките черва, панкреасната жлеза, щитовидната жлеза, сърдечно-съдовата система. Флавоноидите заедно с витамините и танините оказват положителен ефект върху съединителната тъкан и поддържат здравето на тънките капилярни стени.
Аронията има благотворно действие при хора подложени на външно увеличение на естествените радиоактивни източници, съществуващи в природата. Полифенолите повлияват положително човешкия организъм при ултравиолетовата радиация и подпомагат за естественото освобождаване на човешкия организъм от радиоизотопи и йони на тежки метали.
За рецепти с Биониа Арония вижте тук.
Здравейте! Забелязвам, че аронията и шипката имат сходно съдържание и предназначение. Възможна ли е комбинацията на един прием смесени протеини на прах, бирена мая, шипка и арония или по-добре би било да има някаква разделеност?
Здравейте,
продуктите може да се комбинират по избор, но няма смисъл всичко изброено да се взима наведнъж. Шипката е добър вариант като запарка или чай през целия ден. Аронията/бъзак може да се приемат по няколко зрънца сутрин на гладно. Протеините и бирената мая могат да се съчетават и с други храни.