Рецепти с арония

Лилаво домашно мюсли Bionia Aronia musli

  • Овесени ядки или други домашно сварени зърнени храни (лимец, просо, овес и др.)
  • 1 ч.л. арония на пердушини
  • 1/2 банан
  • 10 бадема смляни
  • 1 бисквитка
  • Ядково мляко или кисело мляко
  • Мед (по желание)

Овесените ядки и аронията се накисват за около 5 мин в млякото. След това се добавят нарязаният на ситно банан, смлените бадеми и натрошената бисквитка. Всичко се разбърква и похапва.

Сусамено барче със сушени плодове годжи бери и арония Bionia Aronia sladki2

  • 1 1/2 чаша сурови орехи
  • 1 чаша суров небелен сусам
  • 1/2 чаша плодове арония на пердушини
  • 1/3 чаша сушени плодове годжи бери
  • 4 с. л. мед или кленов сироп
  • 3 с. л. кокосова мазнина
  • 1/2 чаша кокосови стърготини

Орехите и сусама се смилат до получаване на лепкава паста (можете да смелите с кафемелачка или блендер). След това пасирайте и плодове арония и годжи бери в блендер. Добавете меда, леко разтопената на водна баня кокосова мазнина и кокосовите стърготини. Разбъркайте добре всички съставки до получаване на гладка смес. Изсипете сместа в тава с хартия за печене с около 20 х 25 см дебелина. Поставете в хладилник за около 1 час да стегне. Нарежете и се насладете!

Домашна лимонада с арония – освежаващо и вкусно! Bionia Aronia Limonada l

  • пресен лимонов сок (от 1-2 лимона)
  • 1 ч.л. арония на пердушини
  • настъргани лимонени корички
  • листенца мента
  • кубчета лед
  • филтрирана вода (количество по желание)
  • мед (по желание)

Всички продукти се смесват, разбъркват и пият за освежаване :).

Рецепта д-р Евелина Иванова, к-т “Активни и Здрави” гр. Бургас

БЪЛГАРСКА АРОНИЯ на пердушини можете да си закупите директно от тук Биониа Арония

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *