Рецепти с какао и рожков

Рецепта за суров домашен шоколад

Маслата се разтопяват на водна баня. Фурмите се обелват и изчистват от костилки. Всички съставки се смилат в блендер до получаване на гладка смес. Може да се остави да стегне в хладилник или се консумира веднага.

Рецепта: Биониа

*Защо да предпочете суров непечен рожков, вижте тук Сладко, подходящо за деца и набавя калций – запознайте се с рожков

Рецепта за домашни бонбони

Продуктите се изсипват в блендер. Пасират се няколко минути, до получаване на смес, наподобяваща тесто. От полученото тесто се оформят топчета. Поставят се в хладилник за няколко часа, докато стегнат. Не се пекат.

Рецепта: Биониа

Рецепта за шоколадов шейк  

Фурмите се обелват и почистват от костилки. Всички съставки се смилат в блендер до получаване на гладка напитка.

Рецепта: Биониа

Вкусни сурови кремчета – подходящи и за деца 

Шоколадово кремче:

Всички съставки без бадемите се пасират до получаването на фин крем. Отгоре се поръсва със смлените бадеми.

Плодово кремче:

  • ½ авокадо
  • 1 банан
  • Щипка Бурбонска ванилия
  • Щипка джинджифил – по желание
  • Горски плодове по избор
  • Кокосови стърготини

Авокадото, банана, ванилията и джинджифила се пасират до получаването на фин крем. Отгоре се поръсва с горските плодове и кокосовите стърготини.

Рецепта: Биониа

Бананово брауни 

  • 4 узрели банана
  • 1/2 ч.ч. брашно от рошков
  • 1 ч.ч. брашно от просо, или пълнозърнесто брашно
  • 1 с.л. кокосово масло
  • 2-3 с.л. мед
  • 1 с.л. сода

Бананите се намачкват и се смесват с всички останали съставки, след което се пекат във форма по избор, намазана с разтопено кокосово масло  😊.

Рецепта: Полина Петкова

Веган брауни

  • 100 г брашно от рожков
  • 70 г друго брашно по избор
  • 50 г какао
  • 170 г сурова (нерафинирана) кокосова или тръстикова захар
  • 220 г възможно най-тъмен кувертюр 55-70% ( 170 г се стопява на водна баня, а останалият се нарязва на ситни парчета и се добавя в сместа)
  • 1 ч.ч. соево мляко
  • косово масло
  • Бурбонска ванилия

По желание:

  • 200 г смлени ядки
  • шоколад нарязан на ситно в готовата смес
  • щипка сода

Пече се около 30-40 минути на 120 градуса.

Рецепта: Димо Добрев

Курабийки за деца само с 3 съставки

  • 1 чаена чаша пълнозърнести овесени ядки
  • 2 добре узрели банана – намачкани
  • 2-3 с.л. суров рожков

По желание можете да добавите студенопресовано кокосово масло за страхотен кокосов аромат и/или сушени плодове. Разбира се, всичко трябва да е съобразено с възрастта и предпочитанията на детето.

Смесвате намачкания банан, овесените ядки и рожкова в купа. Оформяте малки топчици, които сплесквате и поставяте в тава, предварително постлана с хартия за печене. Печете 15 мин. на 180°C във фурната и оставяте да изстинат преди сервиране.

Рецепта: www.morkov.bg

СУРОВО, БИО КАКАО на прах можете да си закупите директно от тук ПОРЪЧАЙ

error: Content is protected !!