Простички съвети за лечение с природата в двора ви.

Вслушайте се в гласа на растенията. Огледайте се във вида и цветовете им. Подайте им информация и почерпете от тяхната енергия.

Последните няколко месеца попадам на интересна информация свързана с това, как и наглед най-простичките действия и най-мъничките растения в двора ни или дори пред блока, могат да ни излекуват.

Дори и вече топлите месеци да отминават, пак намираме зелени тревички в двора си. Една от най-големите руски билколечителки Елена Фьодоровна Зайцева казва: „Господ на всеки дава нужната тревичка“. Огледайте се каква трева расте пред домовете ви. По нея може да се определи от каква болест боледува живеещият в къщата: „Вървя по селото, виждам пред къщата само пача трева, никаква трева няма повече. Влизам в жилището и питам: Има ли някой у вас, когот го болят ставите, гърбът? – Има.. .На вас Господ е дал пред дома ви килим от лечебна трева – пача трева. Когато е слънчево наберете от тази трева след росата и пийте. Вървя по-нататък, пред къщата като стена расте страхливче. Влизам в жилището: Има ли някой от вас с болно сърце, високо кръвно налягане, нервен? – ИмаГоспод ви дава лекарство. То расте пред прага ви. Берете и се лекувайте. Списъкът с билки е безкраен. Така например комунигата помага при заболяване на кръвта и разширени вени, змийското мляко при рак и кожни и заболявания и тн. Ако някой има участък земя и се е разболял, Господ ще му даде именно тази трева, която му е нужна. Ако излекува сърцето си, но след време заболее черния му дроб, ще получи подходящата трева и за него.

house_bionia_lechenie2

От най-малките растения до големите, всяващи респект дървета, можем да получим помощ и утеха. Растенията ни разбират! Когато си изморен, тежко ти е, облегни се на голямо дърво, долепи гръбначния си стълб на него (по възможност без дрехи) и се остави да ти предаде сила, стабилност и увереност. Дървото събира енергия от Космоса и ще те разбере и успокои.

Есента е подходящ сезон за засаждане на дръвчета. Достатъчно ли е обаче, да изкопаем само дупка и да сложим вътре фиданката? Всъщност можем да направим така, че когато тя порастне и започне да ражда плод, той да е точно за нас! Ето съветите на чичо Митко, биологичен земеделец от село Бачково: „Когато засаждате дръвче, винаги отъпквайте наоколо с боси крака. Почвата трябва да се уплътни, да няма въздух, за да може при поливане водата да стигне веднага до коренчето. А ако е с крака – това е добре и за човека, защото естествено се стимулират енергийните му точки. Така подаваме на дървото информация за нашето състояние и очакваме плодът, който то ще произведе, да бъде точно за нас. По този начин се запознаваме един с друг“. Други полезни съвети са дръвчето да се постави в по-голяма дупка, така че поне 2-3 години докато укрепне да няма проблеми. На дъното на дупката се поставят камъчета за дренаж. Пълни се с оборски тор, компост, зелена маса, пепел от дърва и базалтово брашно, което съдържа много ценни елементи.

Да слушаме природата, да живеем в хармония с нея и няма да боледуваме. Да се насладим на цветовете, да усетим аромата ù, да я докоснем с ръцете си, да поговорим с нея. Тя ще ни дари.

Сбор билки при женски болести: лайка, живовляк, бял равнец, невен, мента, змийско мляко, бабини зъби, ранилист, жълт кантарион, коприва, овчарска торбичка, пача трева, цариче, детелина, теснолистна върбовка, листа на бреза, плодове на шипка*.

Сбор билки при простатит: листа на леска, листа на бреза, листа на червена боровинка, листа на мурава, мечо грозде, салвия, живовляк, глог, слама от овес, бабини зъби, химафила, пача трева, полски хвощ, злийско мляко, звъника, страхливче, бял равнец, енчец, плодове на шипка*. Корени: магданоз, пирей, дилянка.

*Препоръчваме ви  Биониа шипка на пердушини. 100% плод от шипка, старателно почистен и изсушен със запазени семенца на плода! Можете да закупите директно от тук ПОРЪЧАЙ.

В статията са използвани материали от списание Осем и от книгата „Ракът е излечим с лекарства от Божията аптека – билките“. снимки: unsplash.com

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *