БЪЗАК

Биониа Бъзак съдържа: зрели плодове български тревист бъзак Sambucus ebulus – сушени, цели. Биониа Бъзак е с гарантиран български произход и качество!

Натурален източник на:

  • Антоцианини
  • Витамини
  • Минерали

Действа благоприятно:

  • на имунната функция
  • при вирусни и гъбични заболявания
  • като диуретик
  • при онкологични заболявания
  • при радиоактивни източници

Sambucus ebulus е тревисто растение с щръкнали нагоре виолетово-черни съплодия. Плодовете узряват в края на лятото около септември. Разпространен е из цялата страна до 1800 м надморска височина. Тревистия бъз е наричан още бъзе, бъзовляк, бъзуняк.

Изключително важна особеност на бъзака е съдържанието на антоцианини. Те са едни от най-силните антиоксиданти в природата и те нямат изкуствен заместител! Биологичното им действие се мултиплицира благодарение и на комбинираното съдържание на витамини К, Е, А, С, В₁, В₂, В₃, В₅, В₆, В₉ и минерали.

Нетно количество: ℮ 100 g

Биониа Бъзак е 100% натурален продукт без добавки. Като поливитаминозен продукт бъзакът се използва като хранителна добавка към дневното меню и не е заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчаната дневна доза.

НАЧИН НА УПОТРЕБА:

Препоръчителен прием: 10 до 20 зрънца дневно на гладно особено през есенно-зимния сезон. При чувствителни хора и деца не повече от 2-3 зрънца дневно. Консумира се с профилактично-лечебна цел.

Предупреждение: В големи дози растението е ОТРОВНО! Силно действаща билка!

Консумират се директно сушените плодчета или се добавят към смутита и фрешове. Може да се накисва по 1 ч.л. сушени плодчета (10- 15 зрънца) от вечерта в чаша вода, а на следващата сутрин се прецежда и изпива на гладно.

За закуска: комбинира се идеално с кисело мляко, канела и пресен плод (банан, круша, ябълка и др.).

Може да се влага в кексове, мъфини и сурови десерти, както и да се използва като натурален оцветител за лилав цвят (Великденски яйца).

ПОЛЗИ:

Специфичната лечебна сила на бъзака са характерните за него антоцианини – багрилни вещества, даващи тъмния черно-виолетов цвят на плода.

Плодчетата на бъзака имат антиоксидантен ефект. Комбинацията от полифенолни съединения с витамините С, Е и А помагат за редукцията на свободни радикали. Повлиява се благоприятно сърдечно-съдовата система, метаболитните процеси, бъбречната дейност и панкреасната жлеза. Заедно с витамин С флавоноидите и танините оказват положителен ефект върху съединителната тъкан и поддържат здравето на тънките капилярни стени. Плодовете на Sambucus ebulus действат позитивно върху организма при наличие на тежки метали и радиоактивни изотопи.

РЕЦЕПТА за домашна лимонада с бъзак:

Продукти: пресен лимонов сок (от 1-2 лимона), 1 ч.л. сушен бъзак, настъргани лимонени корички, листенца мента, кубчета лед, филтрирана вода (количество по желание), подсладител по желание.

Начин на приготвяне: Всички продукти се смесват, разбъркват и изпиват за здраве.

Биониа Бъзак може да закупите директно от тук ПОРЪЧАЙ

Съдържа: зрели плодове тревист бъзак Sambucus ebulus.
Нетно количество: ℮ 100 g 
Произход: България.