ШИПКА

 

Bionia ShipkaБиониа Шипка е с гарантиран български произход и качество. Използвани са само ситно смляни парченца от цял плод шипка – пердушини,  изсушени по специална технология за по-лесна консумация и дълготрайно съхранение. За разликата от други продукти от шипка (брашно, чай и др.) тук са използвани и семките на плода, тъй като в тях се съдържа по-голямата част от витамин Е, както и поради богатото си съдържание на други витамини и омега-мастни киселини.

Как да я приготвим и препоръчителен прием: 3 с.л. дневно с фреш, шейк, кисело мляко, разтворена в студена вода или като запарка с гореща вода. Подходяща и за овкусяване на супи и готвени ястия.

Плодовете шипка съдържат уникален природен комплекс от естествен витамин А, витамин Е и витамин К в комбинация  с мощни антиоксиданти – флавоноиди. Шипката съдържа още минерали, пектин, захари (фруктоза, глюкоза, захароза), плодови киселини, енергични масла, незаменими мастни киселини (Омега-3 и Омега-6), скорбяла и др.

Шипка – препоръчителен прием- 3 с.л. дневно (1 с.л.= 6 г)

Витамини  В дн.доза 3 с.л.~18 г / В 150 г
Вит.Е           2,1 mg           / 17,5 mg
Вит.А           277 µg           / 2 308 µg
Вит.К           79,65 µg        / 664 µg

Биониа Шипка е 100% натурален продукт, поради което посочените стойности на витамини и минерали е възможно да варират. Като поливитаминозен продукт шипката се използва като хранителна добавка към дневното меню и не е заместител на разнообразното хранене. Съдържа <1% натурален карамфил.

Витамините от натурални продукти се усвояват лесно и пълноценно от организма, предозиране не е възможно и нямат странични ефекти. Шипката в изсушен вид не променя своите показатели и не изисква специфични методи на съхранение – тя е лесна и удобна за употреба през цялата година!

Шипката е подходяща за деца и възрастни, бременни и кърмещи, пушачи, след травма или инфекция, ако сте подложени на тежки физически или нервно-психически натоварвания и при горещ климат.

ПОЛЗИ

Шипката действа благоприятно на отделителната система: бъбреци, жлъчен мехур, пикочопроводи, пикочен мехур.

Шипката действа благоприятно на кръвоносната система. Съдържащите се в нея флавоноиди поддържат здравето на капилярите, силицият в шипката е важен за здравето на стените на кръвоносните съдове, а витамин К подпомага нормалното съсирване на кръвта. Така се поддържа здравето на сърдечно-съдовата система.

Шипката действа благоприятно на функцията на храносмилателната и дихателна система. Тя влияе положително върху перисталтиката на червата. Пектинът, съдържащ се в нея действа благоприятно върху  стомашно-чревната и бронхиалната лигавица тъй като образува покриващ слой върху тях.

Шипката поддържа имунитета и съпротивителните сили на организма поради богатото си съдържание на витамини.  Комплексът от антиоксиданти: витамините С, Е, А, флавоноиди и незаменимите мастни киселини пречат на стареенето и поддържат кожата здрава, еластична и младолика.

За рецепти с Биониа Шипка вижте тук.

Биониа Шипка можете да купите от ПОРЪЧАЙ.

2 Comments

 1. Данка Нецова

  Възможно ли е и има ли смисъл от едновременно приемане на шипка и арония?

  Reply
  1. admin (Post author)

   Здравейте, да абсолютно е възможно, да не кажа препоръчително. Това са натурални продукти и няма никакви противопоказания при комбинирането им, по-скоро се допълват. Важно е разбира се, да си направите и вкусна кулинарна комбинация :). Разгледайте и секцията ни с рецепти с шипка и арония, може да ви хрумнат и други идеи 🙂

   Reply

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *